Óracenter

Ora-Center webaruhaz

Skip to Main Content »

  • Ingyenes házhozszállítás
  • Több 1000 termék készletről
  • Ajándék a termék mellé

Lájkolj minket Facebookon:

 

A kosár üres
Segíthetek? +36 70 392 9096

Vásárlási tudnivalók

www.oracenter.hu

Általános Szerződési Feltételek

 

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A szerződéskötés lehetséges nyelve: magyar.
A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.
Jelen Ászf hatálya a Szolgáltató weblapján (http://oracenter.hués aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen Ászf folyamatosan elérhető a következő weboldalról: http://www.oracenter.hu/vasarlasi-tudnivalok  és letölthető az alábbi linkről: http://oracenter.hu/aszf.pdf

 

A vásárlással kapcsolatos általános tudnivalók:

www.oracenter.hu weboldal üzemeltetője fenntartja a vásárlási szabályzat változtatásának jogát.

A vásárlás menete:

www.oracenter.hu webáruházban történő vásárláshoz előzetes regisztráció nem szükséges, elegendő csak a személyes adatok (név, cím, elérhetőség, és e-mailcím) megadása. A termék mellett látható „kosárba” gomb megnyomásával a termék azonnal megrendelhető.

Termék információk:

A kiválasztott termék jellemzői az árucikkre vonatkozó kép mellett, és alatt találhatóak. Az itt felsorolt jellemzők tájékoztató jellegűek, előfordulhatnak elírások, ezek változtatási jogát a terméket gyártó cég, és a webáruház üzemeltetője egyaránt fenntartja! Továbbá az esetleges elírásokért, (ár, méret, szín stb.) felelősséget a webáruház üzemeltetője nem vállal, és a változtatások jogát is fenntartja. Cégünk nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a megjelenő fotók minősége magas színvonalú legyen. Ennek ellenére a színek eltérhetnek a valóságtól, mert azok nagyban függnek a felhasználó által használt monitortól, illetve annak beállításától. Cégünk az ebből eredő károkért, és félreértésekért semmilyen felelősséget nem vállal. A problémák elkerülése végett a színek tekintetében kérjük egyeztessen munkatársunkkal.

www.oracenter.hu weboldalon megjelenő órák és ékszerek kizárólag a készlet erejéig vásárolhatók meg. Munkatársaink a készletet, és a termékek listáját folyamatosan ellenőrzik és frissítik, de ennek ellenére előfordulhat, hogy a vásárló által megrendelt terméket egyidejűleg több felhasználó is megrendelte. Ebben az esetben a megrendeléseket a beérkezésük sorrendjében teljesítjük. A nem teljesíthető rendelésről a megrendelő legkésőbb a következő munkanapon külön értesítést kap. Amennyiben a felhasználó által megrendelt termék nincs a webáruház készletén, és az a felhasználó számára megfelelő időpontig nem szállítható le, úgy a felhasználónak jogában áll a vásárlási szándékától elállni.

Amennyiben nem érkezik a megrendelést követően az Ön által megadott e-mail címre egy automatikus e-mail, amely tartalmazza a megrendelt terméket, és a termékkel kapcsolatos információkat, valamint  a megrendelő adatait, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ár:

Az termék fogyasztói ára mindig a kiválasztott óra, vagy ékszer mellett kerül feltüntetésre. Az árak minden esetben magyar forintban értendők, és a 27% Áfát is tartalmazzák.

Az árváltozás jogát fenntartjuk. A weboldalon található árak előfordulhat, hogy tévesen kerülnek feltüntetésre, ebben az esetben cégünk fenntartja magának az árváltoztatás jogát, amennyiben ezt a módosított árat a megrendelő nem fogadja el, úgy cégünknek jogában áll a hatályos jogszabályok szerint a megrendelést nem elfogadni és annak teljesítését megtagadni. A webáruház a termékek tulajdonjogát a vételár kiegyenlítéséig fenntartja magának. A www.oracenter.hu-n feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a honlap tulajdonosának részéről nem minősül nyilvános ajánlattételnek! Megrendelés esetén, a megrendelést e-mail-ben, vagy telefonon visszaigazoljuk a pontos vételárral és szállítási feltételekkel. Ez a visszaigazolás nem azonos az automatikusan küldött visszajelző e-maillel, ez egy külön megkeresés.

A távollévők között köttetett szerződéses jogviszony ezen MÁSODIK megkereséskor lép életbe.

Extra kedvezmények kezelése: 5% kedvezmény feletti termékekre nem vonatkozik az ingyens szállítás. Kérjük ennek figyelembevételével rendelje meg a terméket. A 10% kedvezménynél nagyobb kedvezménnyel hirdetett termékeknél a kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

 Szállítási határidő:  A szállítás várható ideje a megrendeléstől számított 1-3 munkanap. A raktáron lévő termékek esetén a szállítást a 2. visszaigazolás küldésétől számított 24-48 órán belül az ország egész területén garantáljuk. Előfordulhat, hogy rendelését váratlan készlethiány miatt nem tudjuk teljesíteni, ezt munkatársaink rövid időn belül jelzik Önnek.

Garanciális javítás feltételei

A termékek garanciális javítását az arra kijelölt garanciális szervíz végzi, amelynek címét és elérhetőségét a mellékelt gyári használati útmutató, és garancia füzet tartalmazza. A szervízbe való küldés a vásárló, vagyis az Ön feladata, és költsége. A szervízbe a terméken túl a garancia füzetet, és a számlát is küldje el, hiszen a garanciális javítás csak ezek megléte mellett lehetséges. Ha Ön hozzánk szeretné az órát visszaküldeni, az sem gond, mert mi is továbbítjuk a szakszervíznek.

Használati útmutató, jótállás, szavatosság

A termékek garanciális javítását az arra kijelölt garanciális szervíz végzi, amelynek címét, és elérhetőségét a mellékelt gyári használati útmutató, és garancia füzet tartalmazza. A szervízbe való küldés a vásárló, vagyis az Ön feladata, és költsége. A szervízbe a terméken túl a garancia füzetet, és a számlát is küldje el, hiszen a garanciális javításhoz ezek szükségesek. Ha Ön hozzánk szeretné az órát visszaküldeni, az sem gond, mert mi is továbbítjuk a szakszervíznek.

Javítás után a szakszervízből a termék csomagküldő szolgáltatással kerül vissza a Vásárlóhoz, illetve átvehető a szakszervízben. A javítás a megfelelő határidőn belül, a vásárlónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kerül elvégzésre. A webáruház törekszik arra, hogy 15 napon belül végezze el a javítást. Vásárlói véleményeltérés esetén a webáruház a Vásárló kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, melynek a másolatát a vásárlónak átadja (megküldi). Ha a kifogás rendezésének módja a Vásárló igényétől eltér, ennek indoklása is a jegyzőkönyvben kerül rögzítésre. Ha a webáruház a Vásárló igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról három munkanapon belül értesíti a Vásárlót és eltérő vélemény esetén a szakszervíztől szakvéleményt szerez be. Ha a hiba ténye, jellege, illetve a hiba keletkezésének időpontja megállapításához különleges szakértelem szükséges, a Vásárló a kijelölt minőségvizsgáló szervezetektől közvetlenül kérhet szakvéleményt. A szakvéleményezés lehetővé tétele érdekében a webáruház fokozott mértékben együttműködik. Ennek keretében a fogyasztó részére (a hiba jellegére és keletkezésének lehetséges okaira vonatkozó) álláspontjáról haladéktalanul írásbeli nyilatkozatot ad. További vita esetén a vásárló a helyi Békéltető Testülethez, valamint az illetékes Városi Bírósághoz fordulhat. A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha a webáruház vagy a kijelölt szakszervíz bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű, a használati útmutatóban leírttól eltérő, durva használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb vásárlás után keletkezett okból következett be. Kérjük a használati útmutatóban leírtakat saját érdekében tartsa be, mert eltérő használat, kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén az óráért, ékszerért jótállást nem vállalunk. A jótállás nem vonatkozik: elem, óraszíj, óraüveg, valamint ezek mindennapi használatából adódó elhasználódására, karcolásokra, kopásokra, illetve díszítő kövek külső behatásra történő elvesztésére sem.

Szerzői jogok:

A weboldalon megjelenített tartalom egészét, illetve részeit a saját személyes használattól eltérő célra kizárólag a www.oracenter.hu üzemeltetőjének előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, terjeszteni, tárolni és átruházni. Tilos a honlap bármely részének másolatát eladni vagy továbbítani kereskedelmi haszonért! Tilos továbbá a honlap bármely részének megváltoztatása vagy bármely más műbe, publikációba, honlapba építése, akár elektronikus, akár hagyományos formában, még részeiben is! Beleértve a www.oracenter.hu szöveges, és képi tartalmait is.

www.oracenter.hu üzemeltetője tiszteletben tartja a szerzői jogokat és az oldalon engedély nélkül nem használja mások szellemi termékeit, és tudatosan nem sérti meg az idevágó jogszabályokat. Ha ennek az ellenkezőjét tapasztalja, haladéktalanul értesítsen bennünket, hogy a jogsértést mielőbb megszüntessük. A honlap tulajdonosa az itt leírtakon kívül semmilyen egyéb felhatalmazást, jogot nem engedélyez a honlapjával kapcsolatban.

 

Egyéb rendelkezések:

Az www.oracenter.hu internetes webáruház üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy üzletszabályzatát, az interneten történő vásárlás feltételeit bármikor egyoldalúan megváltoztassa. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve lépnek életbe. A www.oracenter.hu internetes webáruház üzemeltetője megtesz minden tőle elvárható intézkedést, hogy az oldalaihoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes legyen, de nem vállal felelősséget az esetlegesen fellépő hibákért, mely az oldalak nem megfelelő működését és/vagy esetleges adatvesztést okoz. Az itt nem szabályozott kérdésekben a Felek a Polgári Törvénykönyv és a Távollévők között kötött szerződésekről szóló rendelet idevonatkozó rendelkezéseit tekintik irányadónak.

Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

A jogalkotó által hatályba léptetett a vállalkozások számára kötelezővé tévő a békéltető testület előtti eljárás során az együttműködési kötelezettséget a www.oracenter.hu webáruház magára nézve kötelezőnek tekinti. Ez magában foglalja a vállalkozásoknak a békéltető testület felhívására történő válaszirat megküldési kötelezettségét, illetve a békéltető testület előtti megjelenési kötelezettséget (meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételének biztosítása).

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

A kérelemnek tartalmaznia kell

a) a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
b) a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
c) ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
d) a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
e) a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
f)a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,
g) a testület döntésére irányuló indítványt,
h) a fogyasztó aláírását.

A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

Amennyiben panasza van...

Panaszával forduljon hozzánk bizalommal, illetve fordulhat az Európai Bizottság 2016 januárjában elindított online vitarendezési platformjához is az ORD-hez, melynek linkje itt található: ORD

Ezenkívül fordulhat az illetékes békéltető testülethez is, amelynek elérhetőségét itt találja:
 

Tolna Megyei Békéltető Testület:

Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

 Telefon: +36 74 411 661

Mobil: +36 30 637 0047

Fax: +36 74 411 456 

E-mail: kamara@tmkik.hu

Az országos listát itt találja